Ajankohtaista

SKOY TOIMINTAVUOSI 2019-2020 ON YHDISTYKSEN 30V JUHLAVUOSI

Syksyiset terveiset Suomen kuntoutusohjaajien yhdistyksen hallituksen etäkokouksesta Rovaniemeltä, Lumijoelta ja Helsingistä.   

SKOY:n ja Tehyn yhdessä organisoima kuntoutusalan maksuton koulutuspäivä toteutuu webinaarina 6.11.2020. 


Jos et pääse ilmoittautumaan tilaisuuteen linkistä, olethan yhteydessä hallitukseen jäsenet sähköpostin kautta, niin välitämme tiedon Tehyn koulutustilaisuuden ilmoittautumisista vastaavalle.   

VUOSIKOKOUSKUTSU 6.11.2020 klo 15.15

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, sääntömuutokset ja nimenmuutos.

Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kokoukseen. Hallitustyöstä kiinnostuneilla on tilaisuus asettua ehdokkaaksi ja päästä mukaan vaikuttamaan valtakunnallisesti kuntoutusalalla ja tekemään kuntoutusohjausta näkyvämmäksi.

Ilmoittautuminen vuosikokoukseen sähköpostitse kuntoutusohjaajat@gmail.com 4.11.2020 mennessä. Ilmoittakaa kaikkien osallistujien nimet sähköpostissa, mikäli osallistujia on useampia saman linkin kautta.

Vuosikokous pidetään etänä Google Meetin kautta. Osallistujille lähetetään kokouskutsulinkki sähköpostiin ja esityslista pdf-muodossa. Vuosikokouksen aikana etäyhteydessä videokuva on pois päältä, ainoastaan yhteys mikrofonilla. Puheenvuorot kokouksen aikana pyydetään pikaviestit -osiossa. 

Osallistujien kesken arvotaan yhdistyksen hopeinen riipuskaulakoru. Arpanumerot määräytyvät vuosikokoukseen ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Arvonta suoritetaan vuosikokouksen päätteeksi.

Yhdistys on kutsuttu Kelan kuntoutusfoorumiin

Koronavirustilanteen takia keväälle sovitut työkokoukset on jouduttu siirtämään.

Yhdistys on ollut mukana yhteistyössä Tehyn lausunnoissa mm.

THL Toimia verkostolle Iäkkäiden henkilöiden toimintakyvyn mittaaminen palvelutarpeen selvittämisen yhteydessä tammikuussa 2020


Luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain muuttamisesta maaliskuussa 2020

THL Kuntoutuksen tietopohja -hankkeen suositus toimintakyvyn itsearvioinnista sosiaali- ja terveyspalveluissa on valmistunut tammikuussa 2020.

Yhdistyksen edustus on ollut  mukana hankkeessa.

Yhdistys on vastannut THL esiselvityksen kyselyyn Kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden kirjaamisen tietosisältömäärittelystä syksyllä 2019

Kysely on osa esiselvitystä kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden rakenteisen kirjaamisen nykytilasta ja tarpeista sekä riippuvuuksista muihin meneillään oleviin kuntoutukseen liittyviin kehittämistöihin sekä yhteensopivuuteen Kanta -tietosisältöihin.

Kuntoutusohjausnimikkeistö

Kuntoutusohjausnimikkeistölle tehty sovellusohje löytyy kotisivuilta otsikon Nimikkeistön valtakunnallinen käyttö alta. Käy tutustumassa ja ota käyttöön.
Kuntoutusohjausnimikkeistön päivitystyö on käynnissä.

Yhteistyö kuntoutuksen ohjaaja AMK koulutuksen kanssa

Yhdistyksen edustus on käynyt tapaamassa kuntoutuksen ohjaaja AMK opiskelijoita Jyväskylässä syyskuussa ja Porissa lokakuussa 2019. Etäyhteydellä JAMK ja SAMK opiskelijoiden tapaamisessa mukana huhtikuussa 2020. Yhteistyötä kehitetään. 

Yhdistys tukee kuntoutusohjauksen ja suunnittelun koulutusohjelmasta (AMK) valmistuvia opiskelijoita tutkimuspyyntöjen välittäjänä

Koulut ja opiskelijat voivat lähettää lyhyen kuvauksen opinnäytetyöstään sekä omat yhteystietonsa, jotka voidaan liittää esimerkiksi jäsenkirjeeseen. Opiskelijat voivat tiedustella jäsenistöltä halukkuutta osallistua opinnäytetöiden kyselyihin ja haastatteluihin.

Kuntoutuksen ohjaaja -digilehti

Kuntoutuksen ohjaaja -digilehti kertoo mm. siitä, kuinka monipuolisiin paikkoihin JAMKista valmistuvat kuntoutuksen ohjaajat työllistyvät. Lehden ovat toimittaneet JAMKin opiskelijat.

Seuraa ajankohtaisia asioita myös yhdistyksen Facebook -kanavalta