Ajankohtaista

SKOY TOIMINTAVUOSI 2019-2020 ON YHDISTYKSEN 30V JUHLAVUOSI

Suomen kuntoutusohjaajien yhdistys ry

juhlavuosi 2020

Koronavirustilanteen vuoksi tapahtumia, kokoontumisia ja lähikontakteja tulee välttää toukokuun loppuun saakka ja noudatamme yleisiä suosituksia.

Yhdistyksen 30 vuotis juhlavuoden alueelliset jäsenillat Oulussa 20.3., Jyväskylässä 24.4. ja Tampereella15.5.2020 eivät toteudu. 

Hallituksen kevään kokoukset toteutetaan puhelimitseja meihin saa yhteyden tuttuun tapaan sähköpostitse jasenet@suomenkuntoutusohjaajienyhdistys.fi ja puhelimitse puheenjohtajaan p. 0406756626 ajankohtaisissa asioissa. Hallitustyöskentely yhteisten asioiden eteen jatkuu etäyhteyksin.

Vuosikokous 24.4.2020 siirtyy syksylle 2020 ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Pysytään terveenä ja aurinkoista kevättä toivottaa SKOY hallitus

Yhdistys on kutsuttu Kelan kuntoutusfoorumiin

Koronavirustilanteen takia keväälle sovitut työkokoukset on jouduttu siirtämään.

Yhdistys on ollut mukana yhteistyössä Tehyn lausunnoissa mm.

THL Toimia verkostolle Iäkkäiden henkilöiden toimintakyvyn mittaaminen palvelutarpeen selvittämisen yhteydessä tammikuussa 2020
- Luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain muuttamisesta maaliskuussa 2020

THL Kuntoutuksen tietopohja -hankkeen suositus toimintakyvyn itsearvioinnista sosiaali- ja terveyspalveluissa on valmistunut tammikuussa 2020.

Yhdistyksen edustus on ollut  mukana hankkeessa.

Yhdistys on vastannut THL esiselvityksen kyselyyn Kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden kirjaamisen tietosisältömäärittelystä syksyllä 2019

Kysely on osa esiselvitystä kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden rakenteisen kirjaamisen nykytilasta ja tarpeista sekä riippuvuuksista muihin meneillään oleviin kuntoutukseen liittyviin kehittämistöihin sekä yhteensopivuuteen Kanta -tietosisältöihin.

Kuntoutusohjausnimikkeistö

Kuntoutusohjausnimikkeistölle tehty sovellusohje löytyy kotisivuilta otsikon Nimikkeistön valtakunnallinen käyttö alta. Käy tutustumassa ja ota käyttöön.
Kuntoutusohjausnimikkeistön päivitystyö on käynnissä.

Yhteistyö kuntoutuksen ohjaaja AMK koulutuksen kanssa

Yhdistyksen edustus on käynyt tapaamassa kuntoutuksen ohjaaja AMK opiskelijoita Jyväskylässä syyskuussa ja Porissa lokakuussa 2019. Etäyhteydellä JAMK ja SAMK opiskelijoiden tapaamisessa mukana huhtikuussa 2020. Yhteistyötä kehitetään. 

Yhdistys tukee kuntoutusohjauksen ja suunnittelun koulutusohjelmasta (AMK) valmistuvia opiskelijoita tutkimuspyyntöjen välittäjänä

Koulut ja opiskelijat voivat lähettää lyhyen kuvauksen opinnäytetyöstään sekä omat yhteystietonsa, jotka voidaan liittää esimerkiksi jäsenkirjeeseen. Opiskelijat voivat tiedustella jäsenistöltä halukkuutta osallistua opinnäytetöiden kyselyihin ja haastatteluihin.

Kuntoutuksen ohjaaja -digilehti

Kuntoutuksen ohjaaja -digilehti kertoo mm. siitä, kuinka monipuolisiin paikkoihin JAMKista valmistuvat kuntoutuksen ohjaajat työllistyvät. Lehden ovat toimittaneet JAMKin opiskelijat.

Seuraa ajankohtaisia asioita myös yhdistyksen Facebook -kanavalta